Održan 2. partnerski sastanak po projektu Tempus
Datum:

Dana 26. i 27. studenog, u Rijeci je održan 2. sastanak partnera projekta Tempus. na kojem se raspravljalo o aktivnostima koje će se provoditi sa ciljem promoviranja i valorizacije kulturne baštine u sklopu projekta.
U Rijeci je 26. i 27. studenog održan 2. sastanak partnera projekta Tempus.
Pozdrave i dobrodošlicu predstavnicima projektnih partnera, u ime domaćina, uputila je Suzana Belošević Romac. Predstavnica vodećeg partnera, Institut za građevinske tehnologije – Nacionalno istraživačko vijeće Italije, Francesca Picenni potom je također uputila prigodne pozdrave i predstavila agendu sastanka za iduća 2 dana.
Partneri su potom detaljno raspravljali o aktivnostima koje će se provoditi sa ciljem promoviranja i valorizacije kulturne baštine u sklopu projekta.
U ime CertiMaC-a, Mattia Santandrea, predstavio je hodogram aktivnosti za pilote te ispunjene aktivnosti. Kako su za implementaciju pilota neizostavni osnivanje lokalnih akcijskih grupa, kao i stručnih grupa, u ime partnera, predstavljene su smjernice za osnivanje i održavanje istih, o kojima bi partneri trebali voditi računa. Partnerima će na raspolaganju biti i Help desk kojeg će CertiMac voditi zajedno sa vodećim partnerom projekta.
Riječ je potom preuzeo još jedan lokalni partner, Doris Šošić iz Riječke razvojne agencije Porin, kao partner zadužen za segment razvoja novog poduzetničkog ekosustava koji će očuvati i promicati kulturnu i prirodnu baštinu lučkih područja. Projektom će se, naime, pristupiti suvremenoj interpretaciji evolucije lučkih područja od strane poduzetnika i inovatora, a ideje će se prikupljati putem javnog poziva. I za ovu aktivnost će se formirati radne skupine koju će u Rijeci voditi Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja. Nakon radionice pod vodstvom Sveučilišta iz Bologne, za sudionike sastanaka organiziran je obilazak pilot lokacije na kojoj će se održati izložbene aktivnosti u Rijeci.
Drugoga dana sastanka, raspravljalo se o aktivnostima vezanim za vidljivost i promociju projekta, te pristupu u osnaživanju zajednice u razvoju održivog korištenja kulturne baštine. Zaduženi za ove aktivnosti su Javna ustanova RERA S.D, za koordinaciju i razvoj Splitsko – dalmatinske županije i Sveučilište iz Bologne. Drugog dana, održan je i sastanak Upravljačkog odbora projekta.
Više o projektu možete doznati na mrežnoj stranici projekta.

Ostale objave

Događanja u srpnju

Događanja u srpnju

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. http://ppmhp.hr/ Svakog četvrtka ulaz u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog...

Pročitajte više
Skip to content