Obljetnička izložba LADO / RELJEFI / TRAGOVI
Datum:

autorica fotografija: Petra Slobodnjak
organizatori: Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
otvorenje: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, 18. travnja 2019. u 19.00 sati
U suradnji s Ansamblom LADO, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka bit će otvorena izložba fotografija autorice Petre Slobodnjak pod nazivom LADO / RELJEFI / TRAGOVI. Ovom izložbom i prigodnim kratkim koncertom LADO nastavlja s obilježavanjem 70. obljetnice svog umjetničkog djelovanja.
Izložba LADO / RELJEFI / TRAGOVI rezultat je trogodišnje suradnje ovog jedinog profesionalnog folklornog ansambla s nagrađivanom i talentiranom umjetnicom Petrom Slobodnjak koja je u Ladovim umjetnicima pronašla izvor inspiracije za stvaranje fotografskih djela koja svjedoče izvedbenu tradicijsku umjetnost na najvišoj izvođačkoj razini.
„Iza naslova LADO / RELJEFI / TRAGOVI skriva se kompleksnost, višeslojnost i ispreplitanje značenja koje nudi folklorni izričaj i podijeljena je na zone čime se nastojalo poštovati uobičajene podjele folklorne glazbe i plesa prema regijama. Fotografijama umjetnika pridruženi su i pejzaži fotografirani na mjestima od kuda plesovi i potječu” najavljuje autorica izložbe Petra Slobodnjak.
Izložba ostaje otvorena do 8. svibnja 2019.
 

 

Ostale objave

Predstavljanje knjige Nadje Terčon “Sava i Jolanda”

Predstavljanje knjige Nadje Terčon “Sava i Jolanda”

PREDSTAVLJANJE KNJIGE knjiga: „Sava i Jolanda“ autorica: Nadja Terčon nakladnik: Pomorski muzeju „Sergej Mašera“ Piran predstavljanje knjige: 16. rujna 2022. u 18 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka U Pomorskom muzeju...

Pročitajte više
Skip to content