Nevidljive veze – prijave!

Međunarodni dan muzeja ove će godine biti u znaku pronalaženja veza, u istraživanju, otkrivanju i prezentaciji novih (ne)vidljivih veza koje povezuju muzejske predmete stvarajući nove priče o Muzeju, Gradu i/ili Županiji, o ljudima i njihovim životima… možda i o nama samima…
Pozivamo vas stoga da se uključite u ovu akciju Hrvatskog muzejskog društva i otkrivanjem nevidljivih veza ispričate priču koja će pokazati kako muzeji uopće nisu bez veze.
Pripreme počinju odmah nakon prijave, odvijaju se u školi uz pomoć mentora i u muzeju uz pomoć kustosa, a za vrijeme pripreme za projekt ulaz u muzej bit će slobodan za sudionike projekta.
Zadatak ekipe je odabrati pet predmeta iz stalnog muzejskog postava, pronaći veze koje ih (po)vezuje s drugim  predmetima, mjestima u gradu, događajima i ljudima iz prošlosti, sadašnjosti, a možda i budućnosti grada Rijeke i Primorsko-goranske županije i pretočiti ih u priču koja će se predstaviti na završnoj svečanosti. Način predstavljanja projekta sudionici mogu odabrati sami, a prezentacija može trajati najviše 15 minuta.
Svaka skupina mora izraditi i poster formata 100 x 70 cm koji će dati osnovnu informaciju o projektu.
Završna svečanost održat će se 18. svibnja 2014. u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka
Prijave se podnose do 15. travnja 2014. na mail adresu nepokoj[at]ppmhp.hr (Denis Nepokoj, 553-666).
Za prijavljene timove bit će organizirano stručno vodstvo po stalnom postavu muzeja kako bi natjecatelji upoznali građu i izabrali predmete za svoje nevidljive veze.

Ostale objave

Događanja u srpnju

Događanja u srpnju

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. http://ppmhp.hr/ Svakog četvrtka ulaz u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog...

Pročitajte više
Skip to content