Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Majka Biser je dio projekta „Djeca i more“ koji Mejrema Reuter već dvadesetak godina kreira na tri kontinenta. To je bajka o moru i prijateljstvu koju je napisala u Kuvajtu nakon svog prvog izleta na Failaku, otok u Perzijskom zaljevu udaljen 20 km od kopna. Najveća ekološka devastacija mora koju je do tada vidjela ostavila ju je u velikoj brizi da nitko u tako bogatoj zemlji ne poduzima ništa kako bi spriječio ljude da bacaju smeće i plastiku u more. Izminiran godinama, korišten isključivo u vojne svrhe, ovaj prekrasan otok Failaka, nekad prepun kornjača, tužno je čekao da mu zacijele rane.

Majka Biser je najveći i najljepši biser na dnu mora koji je san svakog lovca na bisere. Jedan od njih je i dječak koji zajedno sa svojim ujakom prvi put ide u lov. Sve što je lijepo i željeno ima svoju tajnu, a svaka tajna u sebi uvijek nosi i elemente opasnosti. U potrazi za svojim snom događa se nevolja, upoznaje pravog prijatelja, dupina, koji mu pomaže i vodi ga kroz najveću avanturu ispod morske površine. Dupin uči dječaka da je pravi biser ljubav koju imamo u srcu za more. Uči ga da sve što bacimo u more, ono će nam vratiti natrag.

Suradnjom Gradske knjižnice Rijeka i Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka program Majka Biser bit će organiziran za djecu i roditelje u petak, 5. srpnja s početkom u 18 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, Muzejski trg 1.

Skip to content