Interaktivna izložba ”RiječAnima”

Povodom obilježavanja 500 godina Reformacije, u razdoblju od 27.10.-20.11.2017. Udruge Mladi za Krista i Intero centar će u suradnji s Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja Rijeka postaviti interaktivnu izložbu: ”RIJEČANIMA”. Organizator izložbe je Nacionalni odbor za obilježavanje 500-te godišnjice Reformacije.
Izložba predstavlja povijest Reformacije u Europi i Hrvatskoj, ključne osobe te vrijednosti za koje su se zalagali. Tako je osmišljena da se posjetitelji mogu aktivno uključiti u nju, kako bi se lakše približili samom duhu reformacije.
Bit će izložena replika Guttenbergovog tiskarskog stroja, na kojem su se tiskali prvi prijevodi Biblije na narodne jezike, što je imalo važan utjecaj u opismenjavanju tadašnje Europe i svijeta. Moći će se vidjeti stariji biblijski prijevodi, ali i mobilna aplikacija ”Biblija 365”, putem koje je moguće u godinu dana pročitati cijelu Bibliju za samo 15 min dnevno.
Jedan od zanimljivih izložaka svakako je najmanja Biblija na svijetu koja se čita pod mikroskopom.
Obilježja i naglasci protestantizma poput osobne vjere i duhovnosti, milostivog Boga i sličnih tema vjerujemo da nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Izložba vas vodi na poučno putovanje o reformaciji i nudi vam doživljaj duhovnosti na protestantski način.
Srdačno ste dobrodošli na svečano otvorenje izložbe u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka 27. listopada 2017. u 19 sati.

Ostale objave

Događanja u srpnju

Događanja u srpnju

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. http://ppmhp.hr/ Svakog četvrtka ulaz u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog...

Pročitajte više
Skip to content