Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Nakon dva izdanja projekta “In Progress” (“Factory In Progress” na Hartera festivalu i “In Progress: Fenice” ispred zgrade Teatra Fenice), projekt dobiva i svoje treće izdanje: “Guver In Progress” u atriju nekadašnje Guvernerove palače u Rijeci, danas palače Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.
In progress je trodnevni interdisciplinarni site-specific projekt koji propituje napuštene industrijske prostore, kulturne i povijesne objekte, pretvarajući ih u scenu za izvedbu kazališnog komada kroz koji se podiže svijest o njihovu trenutnom stanju i potiče promišljanje grada kroz zaboravljene lokalitete.

Ove godine “In Progress” će se smjestiti u zgradu Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka i pomorskog muzeja i istražiti mogućnosti kreiranja kazališnog komada u muzejskom prostoru povezujući povijest prostora, muzejsku građu i sve ostale sadržaje (koncerti, balovi, vjenčanja…).

Predstava je izravno vezana za prostor u kojemu se održava. Sadržaj, odnosno kompozicija i dinamika predstave definirat će se na mjestu događaja, prepuštajući izvođačima slobodu interpretacije i artikulacije prostora. Kreativni profesionalci iz različitih područja (glumci, glazbenici, vizualni umjetnici…) tri će dana intenzivno stvarati i osmišljavati, a potom i izvesti originalno kazališno delo.

Izvođači: Zoran Josić, Ana Ljutić, Nina Sabo i Marin Tudor
Glazba: KUD Svi turci; Karlo Ilić, Rajko Ergić
Produkcija: Posve moguća družina Rijeka

Subota, 14. lipnja u 20 sati

Skip to content