Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na prvi koncert treće sezone ciklusa koncerata u Guvernerovoj palači, pod novim nazivom GLAZBENA RIJEKA u petak, 25. listopada 2019. s početkom u 20 sati u jedinstvenoj Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, na kojem nastupa sopranistica TANJA RUŽDJAK i pijanist LOVRE MARUŠIĆ sa programom talijanskih i ruskih popijevki!

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka
Mramorna dvorana
Petak, 25. listopada 2019. u 20 sati

Tanja RUŽDJAK, sopran
Lovre MARUŠIĆ, klavir

Program:

V. Bellini:
Il fervido desiderio
Dolente immagine di File mia
.Vaga luna che inargenti

G.P. Tosti:
A Vucchela
Ideale
Penso

N. Rimski Korsakov:
Plenivšis rozoj solovej op. 2 br. 2
Nimfa op. 56. no. 1.
Redjejet oblakov op. 42. br. 3

P.I.Čajkovski:
Skaži o čjom v tebi vetvej, op. 57. br 1
Sred šumnoga bala, op. 38. br. 3.
Medtner: Sumrak op. 24. br. 4
Noćna pjesma op. 45 br. 3

Ulaznice: 50 kn
Pretplate: 150 kn (za sva 4 koncerta unutar ciklusa GLAZBENA RIJEKA)

ULAZNICE i PRETPLATE je moguće REZERVIRATI putem obrasca na web stranici www.uocristoforium.hr, upitom na mail info@uocristoforium.hr ili telefonskim putem na broj 0998302875.

ULAZNICE i PRETPLATE je moguće KUPITI jedan sat prije početka koncerta na blagajni Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Organizator: Umjetnička organizacija Cristoforium
Partner: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primora Rijeka

Umjetnički voditelj: Danijel Gašparović

Sopranistica TANJA RUŽDJAK, dobitnica brojnih nagrada kao što su one na Vienna International Music Competition u Beču, nagrade «Laureat» festivala Allegro Vivo u Hornu, nagrade Bruna Spiller u Crnoj Gori, nagrade Zagrebačke filharmonije «Najbolji mladi glazbenik» i mnogih drugih, nakon diplome u klasi primadone Dunje Vejzović nastavila se usavršavati na postdiplomskom studiju na Universität für Musik und Darstellende Kunst u Beču u klasi legendarne američke primadone Claudie Visce, kao jedina kandidatkinja iz Europe koja je uspješno položila prijamni ispit. Honorarna je solistica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu te nastupa na koncertnim pozornicama i kazališnim daskama diljem Hrvatske i svijeta (Italija, Austrija, Slovenija, Nizozemska, Španjolska, SAD, Australija…). Pijanist LOVRE MARUŠIĆ po mnogima je jedan od najperspektivnijih hrvatskih umjetnika mlađe generacije, što neprestano potvrđuje brojnim nagradama na međunarodnim natjecanjima, od kojih se ističu pobjede na 20 Međunarodnom natjecanju Santa Cecilia u Portu, IMF međunarodnom natjecanju u Parizu, natjecanju New Stars u Manchesteru, WPTA natjecanju u Londonu, Isidor Bajić u Novom Sadu, Jurica Murai u Varaždinu, da nabrojimo neke od mnogih.

Skip to content