Fiumare 2017

Ove godine na festivalu Fiumare pripremili smo Vam promociju knjige “Uspomene jednog sumanutog” te izložbu “Pomagala za daleku plovidbu” iz kolekcije Željka Skomeršića.
Knjiga “Uspomene jednog sumanutog “ autobiografski je prikaz različitih priča o plovidbama pomorca Arona Baretića, čija će se promocija održati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka 31. svibnja 2017. s početkom u 18. 00 sati.
U knjizi se opisuju sjećanja i uspomene na plovidbe po raznim morima svijeta počevši od kadeta sve do kapetana duge plovidbe.
Na ovogodišnjoj izložbi u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, a kao dio manifestacije FIUMARE 2017, vrijedan kolekcionar Željko Skomeršić predstaviti će  nam niz zanimljivih pomorskih karata.
Osim pomorskih karata na izložbi će biti izložena i pojedina pomagala za rad na kartama, poput navigacijskog šestara, ravnala, te oktanta i sekstanta te određena literatura  pomorske tematike.
Željko Skomeršić rođen je 1952. u Rijeci/Krku. Radni vijek proveo je u hotelskom poduzeću „Zlatni otok“ a nakon 1996. bavi se isključivo brodomodelarstvom. Sada, u mirovini, osnovna preokupacija mu je izrada maketa brodova i kolekcionarstvo pomorskih artefakata.

Ostale objave

Događanja u srpnju

Događanja u srpnju

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. http://ppmhp.hr/ Svakog četvrtka ulaz u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog...

Pročitajte više
Skip to content