Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Ovogodišnju temu Festivala znanosti Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka povezuje s jednim rijetkim, neobičnim muzejskim predmetom iz fundusa– putnim sunčanim satom, koji će tom prigodom biti izložen. Tijekom trajanja festivala u Muzeju će biti organizirana predavanja i radionice za različite skupine posjetitelja.

22.04.2015. u 10.00 sati
Radionica: Sunčani sat
Uzrast: niži razredi OŠ
Trajanje: 90 minuta
Kroz niz posebno osmišljenih aktivnosti, i ciljano vodstvo kroz muzejski postav, sudionici će saznati kako se pomoću sunca i sunčeve sjene može odrediti vrijeme. Broj sudionika je ograničen te je potrebna prethodna najava.

22.04.2015. u 14.30 sati
Predavanje: Sunčeva sjena
Uzrast: od 15 godina
Trajanje: 60 minuta
Predstavljanje muzejskog poredmeta te interdisciplinarno predavanje o različitim pogledima na sveprisutnu vezu Sunca i vremena. Povijesni pregled mjerenja vremena tragom sunčeve sjene, kroz prizmu razvoja civilizacije i znanosti.

23.04.2015. u 10.00 sati
Radionica: Sunčani sat
Uzrast: viši razredi OŠ
Trajanje: 90 minuta
Likovna radionica inspirirana prirodnim fenomenom Sunčeve sjene koja je u prošlosti bila ključna za određivanje vremena. U ovoj će se radionici sudionici poslužiti vlasitim tijelima kako bi izmjerili vrijeme. Ključna aktivnost odvijat će se u parku Muzeja gdje će sudionici pokušati uhvati i naslikati vlastite sjene.
Broj sudionika je ograničen te je potrebna prethodna najava.

Skip to content