Dani darovitih 2017.
Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka i ove godine sudjeluje u  obilježavanju Dana darovitih radionicama za djecu različitih uzrasta. Sudjelovanje je besplatno, ali je radi ograničenog broja sudionika potrebno izvršiti prijavu. Radionice će se održati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka te u Muzejskoj zbirci Kastavštine.

Kontakt za prijavu na radionice u PPMHP: Andrea Samaržija, e-mail: cudotvornica[at]ppmhp.hr ili na tel. 051/213-578.

Popis radionica:

Trajna, nina, nena

Vrijeme: 25. 3. / 10:00 – 11:00 sati

Uzrast: predškolski

Voditeljica: Andrea Samaržija

Opis radionice:

Na ovoj će radionici djeca razgledati instrumente izložene u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, nakon čega će se sami okušati u sviranju različitih glazbala prilagođenih djeci. Zatim će sami i uz pomoć voditeljice izraditi vlastiti instrument od recikliranih materijala.

 

Mali arheolozi

Vrijeme: 21. 3. / 13:30 – 15:00 sati

Uzrast: 1. – 2. razred osnovne škole

Voditeljica: Andrea Samaržija

Opis radionice:

Radionica zahtijeva aktivan angažman sudionika i podrazumijeva učenje kroz iskustvo, prožeto igrom i zabavnim elementima, kroz koje sudionici upoznaju procese arheološkoga istraživanja. Djeca će pripremiti teren za arheološko iskopavanje, provoditi arheološko iskopavanje, izraditi arheološku terensku dokumentaciju, sastavljati pronađene ulomke u cjeline te na kraju izraditi arheološki crtež koji će moći uzeti sa sobom.

 

Brodske signalne zastavice

Vrijeme: 23. 3. / 11:30 – 13:00 sati

Uzrast: 3. – 4. razred osnovne škole

Voditeljica: Andrea Samaržija

Opis radionice:

Kroz igru i praktičan rad djeca će upoznati segment pomorske tradicije kao važan dio lokalne tradicije. Radionica se bavi pomorskom komunikacijom iz sustava međunarodnih pomorskih signalnih zastava. Radionica uključuje interaktivni posjet pomorskom odjelu Muzeja te kreativni dio koji se sastoji od nekoliko načina interpretacije signalnih zastavica.

 

Perun, Veles i Mokoš

Vrijeme: 20. 3., 22. 3. i 24. 3. / 11:00 – 12:30 sati

Uzrast: 5. – 6. (22. 3.) i 7. – 8. (24. 3.) razred osnovne škole te 1. razred srednje škole (20. 3.)

Voditeljica: Andrea Samaržija

Opis radionice:

Život svakog čovjeka prožet je različitim vjerovanjima i uvjerenjima. Većinu nasljeđujemo od predaka i prenosimo potomcima, neka zaboravljamo jer na njihovo mjesto dolaze neka važnija. Mnoga su vjerovanja tako izbačena ih života i postala su dio mitologije. Kroz različite aktivnosti radionice sudionici će uspoređivati i povezivati vjerovanja zapisana u slavenskoj mitologiji s poznatim običajima stanovnika našeg kraja u ranom srednjem vijeku te će upoznati muzejski postav koji prezentira srednjovjekovni arheološki lokalitet Stranče – Gorica.

 

MuMA – Muzejski mali atelje

Vrijeme: 21. 3. i 23. 3. / 18:00 – 19:30 sati

Uzrast: 1. – 4. (21. 3.) te 5. – 8. (23. 3.) razred osnovne škole

Voditeljica: Nina Licul

Opis radionice:

MuMA je likovna radionica na kojoj će sudionici imati priliku izraziti svoju kreativnost kroz interpretaciju odabranih umjetničkih predmeta koji su izloženi u stalnom postavu Muzeja. Kroz procese stvaranja, komponiranja i oblikovanja vlastitih likovnih radova sudionike će usmjeravati likovna pedagoginja.

 

 

Kontakt za prijavu na radionicu u Muzejskoj zbirci Kastavštine: Marko Badurina, e-mail marko.badurina[at]ppmhp.hr

 

Legende Kastavštine -Ilustracija slikovnice Ive Jardasa

Vrijeme: 21. 3. / 10:00 – 11:30 sati

Uzrast: 2. – 3. razred osnovne škole

Voditeljica: Marko Badurina

Opis radionice:

Aktivnosti radionice potiču stvaralačke kreativne sposobnosti učenika te osposobljavaju sudionike za samostalno vizualno-estetsko doživljavanje. Sudionice će upoznati lokalnu legendu napisanu na čakavskom narječju te će opisane scene ilustrirati. U procesima stvaranja usmjeravat će ih voditelj kako bi obratili pozornost na osnovna pravila ilustriranja i dizajniranja. Njihov rad rezultirat će jedinstvenom i originalnom slikovnicom.

Ovdje možete vidjeti program cijele manifestacije.

 

Ostale objave

Upisi u muzejske radionice

Upisi u muzejske radionice

Dragi naši Čudotvorci! Školska godina je počela, a s njom i razigane izvannastavne aktivnosti u našoj Čudotvornici. U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka tijekom cijele školske godine možete sudjelovati u likovnoj i dramskoj grupi. Upisati se...

Pročitajte više
Skip to content