Čudotvornica – Radionice

Dragi učenici! Približavaju se školski praznici. Ako mislite da bi vam moglo biti dosadno, a spremni ste za nove avanture, praznici su idealna prilika za to. Zanimljive radionice i društvo vršnjaka u Čudotvornici vaše će praznike učiniti veselim, zabavnim i poučnim.
Zato odaberite radionicu, uz pomoć roditelja ispunite prijavnicu i… dođite!  Ali požurite jer broj je sudionika ograničen.
Cijena petodnevne radionice: 50,00 kn
Info: tamara[at]ppmhp.hr ili 051 213 578
KAROLINA
Vrijeme: 9.00. do 10.30
Uzrast:  9 do 12 godina
Radionica je osmišljena kao upoznavanje s Riječankom Karolinom Belinich i s dijelom lokalne povijesti vezane uz osobe koje su sudjelovale u njenom stvaranju. Osim slušanja i pričanja priča, na radionici ćeš izrađivati pijune u liku dama i vojnika s početka 19. stoljeća i podlogu za igru s kockicama koja se temelji na priči o Karolini Riječkoj.
KAD NARASTEM VELIKI BIT ĆU…KUSTOS
Vrijeme: 11.00 do 12.30
Uzrast: 7 do 10 godina
Na radionici ćeš  se upoznati s kustosicom i družiti se s njom cijeli tjedan. Saznat ćeš kako se postaje kustos, koji je posao kustosa, kako se prikupljaju i čuvaju muzejski predmeti, kako se pripremaju izložbe… i još puno toga… Zajedno s ostalim sudionicima radionice sudjelovat ćeš u postavljanju prave muzejske izložbe.
MOZAIK
Vrijeme: 13.00 do 14.30
Uzrast: 7 do 14 godina
Na radionici ćeš saznati sve o mozaiku – slikarskoj tehnici poznatoj još od antike. Naučit ćeš kako nastaje mozaik, gdje se i kada koristio, upoznat ćeš mozaike iz našeg zavičaja, ali i neke od najpoznatijih svjetskih mozaika. Naravno, i sam ćeš se okušati u izradi mozaika koristeći razne materijale poput gline, kamenčića i sl. koje ćeš obojati i stvoriti jedinstvenu dekoraciju.
PLESNA HALJINA IDE KISS
Vrijeme: 17.00 do 18.30
Uzrast: 9 do 14 godina
Na radionici ćeš doznati tko je bila Ida Kiss i koja je njena uloga u povijesti grada Rijeke. Saznat ćeš i kakav je bio društveni život u drugoj polovici 19. stoljeća – koja je bila omiljena razonoda, kako su izgledali plesnjaci, kakva je bila moda i koje je društvene norme trebalo slijediti… I ono najvažnije… zajedno ćemo izraditi pravu plesnu haljinu.
Prijavnicu za radionicu možete skinuti OVDJE

Ostale objave

Događanja u srpnju

Događanja u srpnju

LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka radno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16; utorak – subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 h Muzej je praznicima i blagdanima zatvoren. http://ppmhp.hr/ Svakog četvrtka ulaz u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog...

Pročitajte više
Skip to content