Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Otvorenje izložbe

Četvrtak 9. svibnja 2013. u 20.00 sati

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja (ex klub Python) – Muzejski trg 1

Drugo izdanje Biennalea mozaika Rijeka u organizaciji udruge A.na.nas održat će se i u prostoru PPMHP. Izložba nudi presjek novih tendencija i inovacija u umjetnosti mozaika. U 20 sati biti će dodijeljene nagrade najboljim radovima ali i predstavljene dvije skupine mozaicista iz Francuske i Italije.

Biennale mozaika Rijeka je projekt nastao 2011. iza kojeg se skriva cijeli jedan mali svijet dostignuća u tehnici mozaika.  Od samog početka privukao je pažnju kako umjetnika tako i šire publike, te ostavio značajan utisak na ovdašnjoj kulturnoj sceni. Uspješnost prvog Biennalea potvrđuju i brojke: 75 radova, 60 autora, 3 lokacije, 300 kataloga i mnoštvo zadovoljne publike.  Osim toga, projekt je popraćen pisanim člancima u stručnim časopisima koji su proširili glas o Biennaleu i na internacionalnom nivou.

Biennale mozaika Rijeka 2013. nastavlja provjereni koncept prethodnog ali donosi i novitete. Osim u Rijeci – glavnoj stanici našeg Biennalea, ove godine izlažemo u Zagrebu, Puli i  Splitu te ugošćujemo inozemne autore. Pored izložbenog dijela programa za sve zainteresirane održati će se stručna predavanja na temu mozaika. Na ovogodišnjem Biennaleu naglasak je na multimedijalnom pristupu djelu pružajući autorima mogućnost izvedbe u širokoj paleti medija, tehnika i materijala.

Izložba ostaje otvorena do 26. svibnja 2013.

Radno vrijeme: 10-13 i 17-20 sati

www.biennalemozaikarijeka.com

udruga.a.na.nas[at]gmail.com

Skip to content