Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Želiš postati arheolog na 2 tjedna? Ili posjetiti sam, s prijateljima, društvom ili svojom školom arheološko iskopavanje?

“Pridruži nam se na kasnoantičkoj utvrdi Solin!” Organiziramo akciju čišćenja te iskopavanje od 14. do 27. listopada 2017.

 

U sklopu projekta Claustra+ Prekogranična destinacija kulturnog i zelenog turizma Claustra Alpium Iuliarum u razdoblju od 14. Listopada do 27. listopada 2017. na arheološkom nalazištu Solin iznad Kostrene održati će se arheološki kamp i akcija čišćenja. U akciji čišćenja te arheološkom kampu mogu svi sudjelovati – rad na terenu, prijevoz i program će biti prilagođen sukladno prijavama.

 

Akcija čišćenja zidova utvrde će se održati 14. listopada 2017. od 10 do 16h. (U slučaju kiše akcija se prebacuje na sutrašnji dan, u isto vrijeme.)

*Spavanje i hrana za sudionike koji nisu iz Kostrene i okolice, u sklopu međunarodnog arheološkog kampa, su pokriveni.*
Međunarodni arheološki kamp: od 16. Listopada do 27. listopada 2017. u iskopavanjima možete sudjelovati bilo da ste student arheologije ili netko tko nema veze s arheologijom, a želi upoznati kulturnu baštinu. Možete sudjelovati s nama na iskopavanju cijeli dan od 10 do 18h ili samo u popodnevnim satima od 15 do 18h. Kroz iskopavanja voditi će nas arheolog i kustos Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka Ranko Starac.

Međunarodni arheološki kamp povezati će istraživački dio projekta s širokim spektrom promotivnih, edukativnih i turističkih aktivnosti projekta čime će se nastojat predstaviti i popularizirati Solin, kao dijela Prekogranične destinacije kulturnog i zelenog turizma Claustra Alpium Iuliarum. Projekt je sufinanciran od strane EU – Europski fond za regionalni razvoj (EFRR) (85%) u okviru Programa suradnje INTEREG-V-A Slovenija-Hrvatska 2014. – 2020. te općine Kostrena.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na akciji čišćenja i/ili iskopavanjima mogu se prijaviti na LINK te na ana@ppmhp.hr ili ranko@ppmhp.hr ili na tel: 051 553 667

Više o claustri Alpium Iuliarum možete pročitati na: claustra.org o SOLINU ukratko: TZO Kostrena

 

o projektu i aktivnostima koje nam slijede: PPMHP Claustra

 

Financijska podrška: Europska unija – Europski fond za regionalni razvoj (EFRR) (85%) u okviru Program suradnje INTEREG-V-A Slovenija-Hrvatska 2014. – 2020. i Općina Kostrena te partneri sami.

 

Skip to content