Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

U prostorijama Općine Mošćenička Draga održana je 2. sjednica Upravnog odbora projekta „Očuvanje pomorske baštine Sjevernog Jadrana – Mala Barka 2. U sklopu svojih projektnih zadataka domaćin 2. sjednice Upravnog odbora bila je je Turistička zajednica Kvarnera, kao partner projekta.

U sklopu projekta Mala barka 2 djeluje Centar promocije u Mošćeničkoj Dragi kao mjesto sustavne i trajne prezentacije kulturno-turističkog proizvoda maritimne baštine. Kao rezultat projekta Mala barka 2 trajno će razvijati taj segment turističke ponude kao jedne od najvećih atraktivnosti za domaće i strane turiste. U sklopu toga kreirana je i djeluje „Kuća od mora“, jedinstveni objekt promocije maritimne baštine. Također, Centar promocije u Mošćeničkoj Dragi je centar kreiranja upravo održane (14.–16.7.2017.) tematske manifestacije „9. smotra i regata tradicijskih barki na jedra u Mošćeničkoj Dragi“ sa standardima koji mogu poslužiti kao model za slične manifestacije u regiji, a sve u cilju produženja turističke sezone, zaštite i promocije kulturne i prirodne baštine. 

Na sjednici su podneseni izvještaji o realiziranim aktivnostima iz akcijskog plana i tijeka provedbe projekta po radnim paketima. O izvršenim aktivnostima izvijestili su predstavnici Primorsko-goranske županije, TZ Kvarnera, Općine Izola, Općine Piran i TZ Izola a na kraju sjednice prezentiran je dizajn i koncept Interpretacijskog centra Nerezine.  

U ime Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka sjednici je prisustvovala dr. sc. Tea Perinčić, ravnateljica Muzeja.

Skip to content